Напуснали школо, бачкат за по някой лев

От една година не са стъпвали в училище. Последно са били в осми и девети клас. Ежедневието им минава в… търсене на желязо за скрап и „бакър”. Ако някой ги викне на работа, ще бачкат за по някой лев…
Профилът на едни други ученици в Родопите. Срещани вече из цялата страна. Липсата на образование, семейната среда и битието дори ги карат да престъпят закона.
Двама отказали се от школото ученици от Девин получиха условни присъди за кражба на 6 метра и половина кабел.
Момчетата живеели заедно с майките си в родопския град. Били комшии, посещавали едно и също училище, преди да се откажат от него. Хващали се на работа, а когато нямало такава били на „лов за желязо”, стана ясно по време на съдебното заседание. Всичко върнато в пункта за скрап момчетата харчили за себе си.
При поредната акция, двамата започнали оборка на коритото на реката. Със себе си носили и брадва. В един момент съзряли дърво върху подпорната стена. Едното от момчетата решило да го вземе към дома си. Над стената обаче видяло телефонен кабел. „Има бакър”, извикало към авера си, става ясно от съдебното заседание. Двете момчета отрязали част от кабелите и ги навили. В този момент обаче били видяни от патрулиращ полицай, който ги задържал…
Двете момчета получиха по три месеца „лишаване от свобода” за кражбата. Наказанието обаче бе отложено с 3-годишен изпитателен срок.
24smolian.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I