Стартира областният етап на Ученическите игри, които са част от дейностите от Националния спортен календар на МОН за настоящата учебна година. Надпреварите са по волейбол, тенис на маса, баскетбол, футбол, бадминтон, шахмат, хандбал и лека атлетика. Те ще се проведат в различните възрастови групи и по предварително подготвен график. Спортните прояви ще бъдат в Спортната зала „Величко Чолаков“ ,  спортните съоръжения и стадиони в Смолян, както и Професионалната гимназия по икономика. Победителите продължават участието си на зонален етап, който започва след 15 април. В него участват областните победители от областите Смолян, Пазарджик и Пловдив. Вече има и отбори, които директно са се класирали за следващия етап на надпреварите, тъй като са победители в общинските кръгове и нямат претенденти в областния етап на надпреварите. Това се девойките по волейбол от  ЕГ „Иван Вазов“ –Смолян и СУ “Христо Ботев“ – Девин. Баскетболистките от СУ „Св.Св.Кирил и Методий“ – Рудозем, както и спортистките от СУ “Христо Ботев“ – с.Чепинци.
Организатори на областния етап на Ученическите игри е Регионалното управление на образованието в Смолян и волейболен клуб „Смолян“, който е член на Българската асоциация „Спорт за учащи”.
24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I