Официално в атриума на Областна администрация Смолян бяха връчени грамотите и медалите на 10 ученици от ППМГ „Васил Левски"-Смолян, които със свои проекти участваха в Деветнадесетата секция на Ученическия институт по математика и информатика. С първото си представяне на този форум, те успяха да завоюват отличия.
„Подобни постижения винаги трябва да бъдат отбелязвани! Трябва да благодарим за усърдието, за старанието на тези деца, защото по този начин ще поощрим тях и техните съученици да се стремят към високи постижения и занапред! Изказвам своята огромна благодарност към вас, вашите родители, към госпожа Мария Илиева – директора на ППМГ „Васил Левски“-Смолян, и вашите преподаватели“, каза заместник-областният управител Андриян Петров, който поздрави учениците.
Те бяха поздравени и от доц. д-р Златогор Минчев – директор на Съвместния център по обучение, симулация и анализ към БАН и ръководител на секция „Информационни технологии в сигурността" в Института по информационни и комуникационни технологии към БАН, който пристигна в Смолян специално за връчване на отличията.
Сребърни медали спечелиха Даниел Башев и Дамян Мустаков от 11 „а“ клас с проект „Портите към съзнанието".
С бронзови медали и специална награда се отличиха Атанас Василев и Илиян Калфов за проект „Магазин за добрини".
Грамоти за много добро представяне се връчиха на Димитър Колев и Величка Илчева за проект „School coder"; Анастасия Главчева и Мария Щилянова за проект „Живей активно"; Халид Хасанлиев и Виктор Соколов за проект „Помощник по Химия".
Всички те са работили усърдно, с много ентусиазъм при подготовката на проектите, а техен ментор е съученичката им Весела Беширова от 12 „а“ клас, която има зад гърба си неколкократни успешни изяви на този форум.
Доцент Минчев уточни, че дванадесетокласниците могат без приемен изпит да започнат следване в ПУ „Паисий Хилендарски“, след завършване на гимназията, тъй като добрите резултати от това състезание се зачитат като приемен изпит.
24smolian.com



Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I