9-годишната Виктория Хаджиева от Смолян е номинирана за наградите за успелите деца на България-2018 г. на фондация „Димитър Бербатов”. 
Талантливото момиче е отличено в Топ 5 постижения през изминалата година в областта народното пеене. 
Вики е спечелила първа награда (Златна „Лира на Орфей“)  от Националния музикално-фолклорен конкурс „Орфееви таланти“ – Пловдив. Конкурсът е в календара на Министерството на културата. Виктория е получила  и покана за запис в БНР.
Първа награда /поделена/ в направление „Народно пеене“, категория „Дуети“ (с Елияху Шеетрит). Втора награда от XVIII Национален детски фолклорен конкурс „Орфеево изворче“ – Ст. Загора. Втора награда от  XVII-ия  Национален фолклорен фестивал за двугласно пеене и народна песен с международно участие – Неделино. Трета награда от  II-рия Национален фолклорен фестивал „С песните на Георги Чилингиров“ - с. Полковник Серафимово.
Това са са част от постиженията на малката родопчанка през миналата година.
Момичето се занимава с музика от ранна възраст - има огромен и изявен интерес към българския фолклор. Възпитаничката на СУ „Св.Св. Кирил и Методий” участва в много благотворителни концерти. Занимава се с модерни танци, свири на пиано и плува. Неин ръководител е Веска Димитрова.
През 2018 г. Виктория спечели и трето място с поп пеене  в конкурс, посветен на „Живот без дрога и агресия“ – Смолян. Участва в театрална група към ОДК - Родопски драматичен театър, където също има много изяви.
24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I