С тържествен концерт , много настроение, признание, награди и прекрасни пожелания, ОУ „Св.Св. Кирил и Методий” в с.Смилян отбеляза 100 години от създаването си. Събитието е празник за селото и се проведе под патронажа на кмета Николай Мелемов в деня на светите братя Кирил и Методий.
„За мен е чест и привилегия да поднеса моите поздрави по случай 100 –годишнината от създаването на училището. На първо място трябва да отдадем почит на хората, които са го основали. На хората, поставили началото на просветното дело преди сто  години тук в Смилян. Всички ние сме длъжни да положим усилия, за да могат децата да учат и растат в една добра среда, за да бъдат усмихнати и щастливи. Затова искам да благодаря на хората преподавали и които сега преподават в училището за апостолската работа, която вършат, защото децата са нашето бъдеще. Желая Ви здраве и успех, да прославяте училището, село Смилян и Община Смолян”, каза в приветствието си по повод празника кметът Николай Мелемов.
Секретарят Момчил Николов прочете решение на Общинския съвет, с което по предложение на Мелемов ОУ „Св.Св.Кирил и Методий” се награждава с парична награда от 1000 лв. по повод юбилея.
Директорката Лиляна Балийска поздрави всички гости, които присъстват на тържеството. Тя посочи, че училището се е превърнало в значима образователна институция и припомни историята му през годините, както и хората допринесли за неговото развитие. Балийска благодари на ръководството на община Смолян, защото коренно е променен облика на училището. Направените инвестиции в инфраструктурата се отразяват изключително положително и на образователния процес.
Депутатът д-р Красимир Събев поздрави с юбилея учителите и учениците.  Той призова да се пази българщината и каза, че няма по-добра инвестиция от обучението на нашите деца.
Началникът на РУО –Смолян Мария Семерджиева връчи на директорката Лиляна Балийска почетен знак „Стою Шишков” за принос и заслуги в образованието в регион Смолян. „През тези 100 години училището е доказало своето почетно място в образователната структура в нашата област. За мен е чест да връча първия  почетен знак на ОУ „Св.Св.Кирил и Методий”, който учреди РУО”,  обяви Семерджиева.
Поздрави отправиха кметът на Смилян Чавдар Червенков и най-дългогодишната директорка Искра Узунова.
На сцената се изявиха талантите от училището.
На тържеството присъстваха зам.-кметът Венера Аръчкова, общински съветници, директорът на дирекция „АИО” и „ОМП” Емил Дурсев и др. 
24smolian.com          


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I