Родопчани са в Европа, но ЕС не е в сърцата им. Доказаха го резултатите от евровота в Смолянско. Ниска избирателна активност и 61 960 гласоподаватели показаха „червен картон” на партиите и Европа. Това е броят на хората, които в изборния ден отказаха да отидат до урните и да дадат своя вот.
40 238 смолянчани упражниха правото си на глас по време на европейските избори в региона. Това показаха данните на РИК след края на вота в 20 часа в неделя. Избирателната активност бе 39 процента. Най-висока в Борино-54 на сто. Най-ниска в Неделино. 50 процента от гласоподавателите в Доспат упражниха своя вот, 34 на сто в Смолян.
102 198 в областта имаха право на глас.
ГЕРБ е първа политическа сила показаха окончателните резултати на евровота в област Смолян, при 100% обработени протоколи на секционните избирателни комисии.
33,25 на сто от доверието на гласоподавателите е за партията на премиера Бойко Борисов или 12 928 гласа. ДПС е на втора позиция в региона с 11 134 гласа или 28,64%. БСП получи 7959 гласа или 20,47 на сто. За ВМРО са гласували 1269 смолянчани, гласовете за ВОЛЯ са 945, 795 получава Демократична България.
1021 родопчани са посочили в бюлетините си, че не подкрепят никого.
24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I