Кметът на Златоград Мирослав Янчев даде старт на строителните дейности по благоустрояване на площада и обновяване на площи за обществено ползване в центъра на село Долен.
Финансирането на проекта е осигурено от Министерски съвет и е на стойност 344 943 лв.
Мирослав Янчев сподели радостта си от факта, че с реализирането на този проект ще се подобри не само визията на с. Долен, но и жителите и гостите му ще могат да прекарват свободното си време пълноценно и приятно. Изказа и благодарности на всички, които са помогнали да се реализира идеята за обновяване на центъра на селото, както и на жителите му за проявеното търпение и разбиране.
В проекта е предвидено богато озеленяване с декоративна растителност и благоустрояване на площада с декоративни цветни бетонови вибропресовани изделия. Ще бъде обособен кът за почивка с перголи, сцена за културни мероприятия, две детски площадки, както и площадка за стрийт фитнес. В рамките на осигуреното финансиране ще се изгради обществена тоалетна, включително и за хора в неравностойно положение, ще бъде реконструирана съществуващата чешма и водопровода в близост до чешмата. В цялото площадно пространство ще бъде монтирано ново парково осветление.
24smolian.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I