Крилатите думи на великия борец Осман Дуралиев „Партията (х)рани, ний борим“ казват много неща за живота. И не само за годините по Татово време, които определяме тоталитарен период.
„Партията храни, ние се борим“ е истина и за днес, живота в демокрацията.
„Партията храни, ние умуваме“ пък най-приляга на областното ръководство на ДПС в Смолян, на функцията „областен лидер на партията“.

На предишните евроизбори ДПС беше първа политическа сила в област Смолян. Логиката вещаеше шампионско повторение и на сегашните, отчитайки враждебната реторика на ДПС спрямо управляващата партия ГЕРБ и най-вече факта, че от 17 души в евролистата на ДПС 3-ма и половина представляваха региона – Мустафа Карадайъ, Атидже Алиева – Вели, Севим Мусак и представяният като рудоземчанин Станислав Анастасов.
4 от 17 и… ГЕРБ победи ДПС в Смолянско!? Защо се случи?
Първо, следва да приемем, че Николай Мелемов и екипът му са работели по-добре. След загубата през 2014-та са анализирали трезво и запретнали ръкави и отстранили дефектите в партийната машина и резултатът е около 2 000 гласа повече от ДПС.
ГЕРБ победи ДПС в Смолянско с 12 928 : 11 134.
Второ,… „Партията (х)рани, ний борим“ в областния съвет се е развило до „Партията се грижи за нас, ние умуваме“. Няма бачкане. Няма анализ. Притъпени са сетивата за улавяне на важни акценти в живота на хората в Родопите и на потенциалния електорат. Примерно, факт е движението на избиратели от малките населени места към големите и прекъснатият диалог с партията, за която традиционно са гласували тези родопчани.
И т. н., и т. н.

Анализът на областния лидер вероятно е направен и предаден в централата. Вероятно е отчетено, че е работено на макс, че това са реалните възможности на ДПС в Смолянско, че… Един партиен функционер винаги ще намери оправдание.
А фактите говорят друго. Областният Първи остави структурите по общини и нагърби с цялата работа кметовете. Те пък се оказаха отличници, съчетавайки дори това, което "не им е работа". Успяха, но пък ДПС остави БСП и ГЕРБ да си поделят населените места по Ардинското корито.
Пример – структурата в Мадан, която пак е родопският отличник на ДПС.
Преместете знамето на ДПС от Смолян в Мадан! ДПС няма нужда от Първи секретар на партията в област Смолян, а работещи структури.

24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I