Родопските социалисти зад Корнелия Нинова

„Наказание за клеветниците”, това поискаха от местната структура на БСП в Смолян.
Тема на нарочна пресконференция на председателите на Областния и Общински съвет на социалистите беше т.нар. „сигнал” от ПП”ГЕРБ” до РИК – Смолян и Районна прокуратура – Смолян в деня на изборите за допуснати нарушения от страна на Рабие Кьосева – председател на Областния съвет на БСП.
„Това беше един добре премерен ход с измислени нарушения, които бяха пуснати в публичното пространство, пряко целящи да се повлияе неправомерно върху хода на изборите. Освен корпоративния, купения и контролиран вот, в арсенала на ГЕРБ вече влиза и прякото дискредитиране на ръководните дейци на БСП”, заяви адв.Милко Гавазов – председател на Общинския съвет на БСП - Смолян. „В рамките само на една година този номер го правят вече втори път и то по абсолютно идентичен начин. И в двата случая, след задълбочени проверки Прокуратурата констатира, че липсват каквито й да са данни за нарушения на изборните правила, още по-малко за извършено престъпление от страна на областния председател Рабие Кьосева. Сега очакваме клеветниците да бъдат подведени под наказателна отговорност  за набедяване по смисъла на чл.286, ал.1 от НК. И като става въпрос за престъпление от общ характер, очакваме Прокуратурата да прояви същата активност, както на предходните проверки”,  допълни адв.Гавазов.
„Като представител на БСП, при посещение на Секционните комисии, добросъвестно съм упражнявала правата, които имам. Заключението на прокуратурата е повече от ясно: нито съм се намесвала в работата на СИК, нито, още по-малко, съм пречила на някого да упражнява изборното си право, както се твърди в сигнала. Ако съм объркала някакви задкулисни схеми, това си е проблем на нашия политически опонент. Ще си търся правата по законния ред”, заяви областният председател на БСП – Смолян Рабие Кьосева.
За изборния резултат беше посочено, че тепърва ще се анализират причините  за загубата на местно ниво. Повече яснота ще има след предстоящото заседание на партийния конгрес. Подготовката за местните избори ще бъде съобразена с приетата програма от Националния съвет.
На журналистически въпрос кого подкрепя смолянската организация за лидер на БСП, беше отговорено, че този въпрос нито е стоял, нито е обсъждан от областните и общински структури. Като лично мнение на двамата, адв. Гавазов изрази категорична подкрепа за Корнелия Нинова. „Тя изведе партията от застоя, даде път на младите и  използва енергията на гражданското общество. Под нейно ръководство БСП спечели президентските избори, удвои парламентарното си присъствие, увеличи евродепутатите и поведе истинска битка срещу корупцията и бедността”, допълни той.
24smolian.com



Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I