„За нас е огромна признателност, че Атлантическият клуб прие Смолян да бъде домакин за 5-и пореден път на Лятното училище на НАТО в България, за което искам да благодаря лично на Соломон Паси“, обяви заместник-областният управител Андриян Петров, който приветства участниците, организаторите и лекторите в VI-то Лятно училище „NATO@70 the road ahead“.
„Щастлив съм да видя пред себе си толкова хубави и усмихнати лица на млади хора, с погледи, изпълнени с мечти и жажда за нови знания. Благодарение на усилията на много хора, вие сега сте граждани на света, и то Граждани с главна буква – членове на НАТО, на Европейски съюз, хора, които могат да общуват свободно помежду си и да споделят идеите си, най-вече – да мечтаят и градят утрешния ден на нашата планета“, обърна се към участниците Петров, като им пожела в края на това обучение да бъдат доволни от наученото тук, и най-важното – да създадат добри и трайни приятелства.
Шестото лятно училище на НАТО ще продължи до 8 юни, като темите, които ще бъдат дискутирани, са свързани с: настоящия дневен ред и бъдещето на НАТО; отношенията на НАТО и Русия; предизвикателствата, свързани с отбраната на Черно море; сътрудничеството на НАТО и ЕС; борбата с тероризма и кибер-заплахите.
Участват 23-ма студенти и млади професионалисти между 20 и 30 години с интерес към международните отношения, сигурността и отбраната, от България, Германия, Франция, Гърция, Унгария, Косово, Македония, Турция.
24smolian.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I