Групата за автентичен фолклор „Върбински извори” от село Върбина участва във фолклорния фестивал Евро фолк - Черно море, в град Китен.
Представянето беше повече от блестящо с изпълнението на песните „Бела съм, бела, юначе“, „Аман си рекох, майчинко“ и „Чем речи, момне ле“ под съпровода на каба гайда от Славчо Кичуков.
Даровитите гласове на певиците веднага плениха както публиката, така и журито. Компетентните съдии присъдиха цял куп награди на фолклорната група.
Първа награда „Златен орфей” и статуетка, носител на почетния знак на Музикалните празници „Evro folk”, лауреат Първа степен, грамота, препоръка за Световния шампионат по фолклор „World Folk” в Несебър и Слънчев бряг и др.
Със „Златен орфей“ достойно бе наградена и Валя Дъбова, която също остави без дъх журито със своето индивидуално изпълнение на автентични родопски песни.
С награда се завърна и виртуозът на родопската гайда Славчо Кичуков, оценен с индивидуално представяне.
Основно събитие на Музикални празници “Евро фолк” е Фестивал №1 в Европа на традиционните народни изкуства - Старопланински събор “Балкан фолк”. В него ежегодно участват от 9 000 до 15 000 музиканти, певци и танцьори.
24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I