Днешната докладна, касаеща събора на Рожен, г-жа Славка Каменова от ГЕРБ направи сериозен правен анализ за това, че въпросната докладна се формулира като питане по смисъла на закона и по смисъла на правомощията на ОбС и не предполага взимане на решение”. Това заяви пред журналисти ръководителят на групата съветници от ГЕРБ Ангел Безергянов.
По думите му има вече много решения, които заради юридическа непрецизност, биват връщани, обявявани за нищожни и създават предпоставки за уронване престижа на институцията ОбС.
„За ФК „Родопа“ на предишната сесия имаше идентична точка, която беше подложена на гласуване по предложение на УС на ФК. Съвсем конкретно беше упомената исканата от тях сума за обезпечаване на спортно-техническата дейност и функционирането на спортния клуб. По така предложената докладна нямаше проект за решение и би следвало да бъде изготвен след обстоен дебат от общински съветници по тяхно предложение“, посочи той.
На предходното заседание се предложи да се отпуснат 100 000 лв. на футболния клуб.
„За съветниците от ГЕРБ това е един популизъм, който не води до нищо градивно за футболните отбори, защото това е временно решение за тях. Кметът и ние правихме опити управителните тела на двата клуба да седнат на една маса и да се разберат, щом разчитат на общината повече от 90%, за да се издържат. И най-логично е те да бъдат общински, да имат определен бюджет и финансова рамка, въз основа на която да бъдат спокойни, че ще се развиват и спортуват. Ние не можем да делим децата и да противопоставяме родителите в единия клуб срещу другия“, заяви Безергянов.
По думите му ангажиментът на общинските съветници е да се защити общественият интерес. 
Според него дневният ред с две точки за финансова подкрепа от 50 000 лева на двата футболни клуба и питане за Роженския събор, не бе приет, защото предложението не е на коалицията КРОС-БСП.
„Работата на общината е да създава условия за тренировка на футболистите и тя успешно го прави с поддържане и издръжка на спортните бази в града“, категоричен бе Безергянов.
24smolian.com



Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I