95 жители на региона са поели към затворите в рамките на миналата година. Това е броят на лицата с ефективни присъди през 2018-та, сочат данните на Националната статистика за Смолянско.
213 души през м.г. са получи пък условно наказание.
Общо 303 дела са приключили с осъдителни присъди за извършени престъпления. Осъдените лица са 308 като от тях трима за непълнолетни.
През 2018 г. коефициентът на криминална активност  за областта е 324 на 100 хил. души от средногодишното наказателноотговорно население в област Смолян и е по-малък от коефициента на криминална активност за страната (395) с 18.0%, посочват статистиците.
Най-голям е броят на осъдените лица за общоопасни престъпления – 182.
На второ място са престъпленията против собствеността. Осъдените лица са 50.
Броят на осъдените мъже е 280, а на жените-28.
Лицата, осъдени на лишаване от свобода през 2018 г., са 258, като най-голям е броят на тези с присъди до шест месеца-147. Един родопчанин е получил присъда до 15 години затвор.
Наказанието пробация е наложено на 36 лица. С глоба са наказани 13 души, а с обществено порицание едва един.
24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I