Под патронажа на областния управител в Смолян ще се проведе ритуал по връчване и освещаване на знамето на „Асоциация на Планинските войски на България“. Това ще се случи в петък във Военен клуб-Смолян.
Сдружението с нестопанска цел в обществена полза „Асоциация на Планинските войски на България“ е учредено през месец април тази година в гр. Смолян. То осъществява дейност, насочена към мир, развитие и разпространяване на традициите на планинските войски, изучаване на планинския свят, осведомяване и защита на природата и човека в тази среда, както и военно-патриотично възпитание на младежта и населението. Основните цели на Сдружението са свързани с: подхранване на българската историческа памет за планинските и алпийските войски; принос към съвместните усилия за мир, свобода, защита на правата на човека и опазване на природата на планинския свят; почитане и уважение към всички паднали в бой и загубили живота си в планината, чиято саможертва е допринесла за траен мир, свобода и взаимно уважение; насърчаване на сътрудничество между войниците – планинци и алпини в Република България и чужбина; военно-патриотично и родолюбиво възпитание на младежта и населението; участие с проекти и разработки в дейностите по развитие на резервните и запасни части и подразделения на планинските и алпийски войски.
На ритуала по връчване и освещаване на знамето на „Асоциация на Планинските войски на България“ ще присъстват заместник-областният управител Владимир Гърбелов, представители от Министерството на отбраната и Щаба на отбраната, офицери и сержанти от запаса и резерва, военнослужещи от 101-ви Алпийски полк и гости от „Алпините“-Италия. Сред чуждестранните гости ще бъдат бриг.ген. Антонио Трогу – бивш италиански военен аташе в София, лейтенант Марчело Куатрида – ръководител на групата на италианските алпини в България, и ефрейтор Алберто Дел Монего – член на групата на италианските алпини в България.
24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I