В Чепеларе ще се проведе първият в света Международен фолклорен фестивал „Незабравка“ за членове на „Международната полицейска асоциация“ и членовете на техните семейства, като участие ще вземат близо 100 участници, представители на 9 държави - Белгия, Израел, Кипър, Малта, Пакистан, Румъния, Русия, Северна Македония и България.
Официалното откриване ще бъде на 5 септември от 17 часа на площад „Олимпийски“ в Чепеларе.
Международната полицейска асоциация (International Police Association-IPA) е създадена на 1 януари 1950 г. във Великобритания, като за неин основател се счита полицейският служител от Англия - Артур Трууп (1914-2000). Организацията е създадена на приятелски принцип и в нея членуват полицейски служители - действащи, пенсионирани и напуснали, без значение на чин, длъжност, служебна позиция, пол, раса, майчин език или религия. С близо 360 000 членове от почти 100 държави, от които 66 със създадени национални секции, асоциацията се разпростира на 6 континента. Мотото на Международната полицейска асоциация е „Servo per Amikeco“ („Служба чрез приятелство“).
„Международната полицейска асоциация“  е неправителствена организация, чиито цели са да се създават и усилват връзките между пазителите на реда; да се повишава международното взаимодействие в социалната, културната и професионалната сфера; да се насърчава благоденствието във взаимоотношенията на хората и да се запази световния мир; да се подобрява обществения облик на полицията и да се постигне признаването на асоциацията от международните институции.
България е приета за член на Международната полицейска асоциация на 10 юни 1994 г., по време на XIV световен конгрес на организацията.
В края на 2018 г. в сдружението членуват 3346 души - действащи, пенсионирани и напуснали служители на МВР и сферата на вътрешната сигурност, като настоящ
Мероприятието ще бъде реализирано с любезното съдействието на Община Чепеларе, заместник-областния управител Андриян Петров, кмета на Община Чепеларе Славка Чакърова, Наталия Кавърджиева и техния екип, кмета на с. Широка лъка Васил Седянков, „Лукойл България“ ЕООД, „Пампорово“ АД, „ZIPLine Чепеларе“, „101 Каба гайди“, ОДК - гр. Чепеларе, Регионалния исторически музей „Стою Шишков“ – гр. Смолян, Планетариумът в гр. Смолян, децата на гр. Чепеларе и др.
24smolian.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I