Намаление на катастрофите със 78 и на ранените с 19 отчита Областната дирекция на МВР в Смолян от началото на годината до края на август. Четирима са загинали при катастрофи, също толкова са били през миналата година. За осем месеца са установени 238 водачи, управлявали МПС под въздействието на алкохол или наркотични вещества, като 22-ма водачи, които са били видимо под влиянието на алкохол или наркотични вещества, са отказали да бъдат тествани с техническо средство. 106-ма са установените неправоспособни водачи.
През периода на територията на ОДМВР-Смолян са регистрирани 210 пътнотранспортни произшествия, при 44 от тях са загинали четирима участници в движението и 69 са ранени. За същия период на миналата година произшествията са били 288, като при 65 от тях са убити четирима участници движението и 88 са ранени. Забелязва се намаление на броя на произшествията, намаление на тежките ПТП и на тези с ранени участници в движението.
През осемте месеца от началото на годината са установени 10 833 нарушения на Закона за движение по пътищата, като за тях са съставени 2017 акта за установяване на административно нарушение, 9033 фиша и 9382 електронни фиша. От установените нарушения 20 551 са извършени от водачите. Най-честото нарушение на правилата за движение е управлението на автомобил с несъобразена скорост - 9351 случая. 30 – водачи са превишили разрешената скорост с повече от 50 км/ч.
1196 са случаите на неспазване на предимство, знаци и сигнали. 2195 случая на неправилно паркиране, 616 – на неправилни маневри, 215 случая на управление на технически неизправно МПС. В 1664 от случаите водачите са били с нередовни документи. Констатирани са 559 случая на неизползване на обезопасителни колани, 144 случая на ползване на мобилен телефон при управление на МПС. 
24smolian.com



Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I