Октомври ще започне топло и слънчево с температури 26 градуса. Средните и месечни температури се очакват да бъдат около и над нормата, в равнините ще е между 12 и 16 градуса по-високите полета  между 7 и 10 градуса а в планинските райони от 3 до 7 градуса. Валежите ще бъде около нормата, за страната е между 40 и 60 л/кв. м, в югоизточните райони - между 60 и 90 л/кв. м, а в планините - от 80 до 100 л/кв. м. Най високите температури за месец октомври ще бъдат около 27-31 градуса, а най-ниските между минус 1 и 4 градуса. 
Това прогнозират от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), цитирани от радио „Фокус“. В област Смолян максималните температури ще достигат до 23-24 градуса.
Около 3-4 октомври ще премине  атмосферно смущение. На места в страната ще има валежи от дъжд, последвани от чувствително понижение на температурите.
След краткотрайно подобрение на времето в средата на десетдневието, към 8-9 октомври отново ще има условия за превалявания, а след това – относително захлаждане.
През второто десетдневие температурите ще бъдат вече близки до нормалните. Облачността ще е разкъсана, с повече слънце в часовете около и след обяд. Условия за превалявания има през периода 12-14 октомври и към края на десетдневието.
През третото десетдневие повече спокойни и сравнително топли дни ще има през първата част от периода, но вече с характерните инверсии и ниска облачност в сутрешните часове. Около средата на десетдневието и до края на месеца времето ще е променливо с условия за валежи. Температурите постепенно ще се понижават, но като цяло за периода средноденонощните ще останат близки до обичайните.
24smolian.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I