Уважаеми учители,
На пети октомври отбелязваме Международния ден на учителя! Този ден е празник за всички вас, отдадени на благородната кауза да просвещавате! Но този ден е повод за благодарност и дълбока признателност към значимостта на вашата работа, за усилията и всеотдайността ви!
Съвременните условия изискват от всички нас образованието да продължава през целия ни живот, ежедневно да усвояваме нови умения и да надграждаме знанията си. Затова от ключово значение за цялостното ни развитие са основата и базисните уроци, на които ни учите от първия ден в училище.
Вие, скъпи учители, сте хората, които поемате нелеката задача и отговорност да изградите темелите на просвещението у всяко дете, да породите у него интерес и стремеж към науката, да посеете зрънцето на знанието, което под вашите вещи напътствия и помощ да покълва, израства и да дава плодове!  Учителят е една от най-важните фигури в живота на човек, оставящ дълбока и незаличима следа в съзнанието му, допринасяйки за личностното и интелектуалното му израстване! Вие имате ключова роля в създаването на най-ценния ресурс за една нация – знаещи и можещи хора! Затова образованието е приоритетна политика на Българското правителство и целта е издигането му на още по-високо ниво! И конкретните стъпки в тази посока са, не само подобряване на материалната база – реновиране и изграждане на модерна училищна инфраструктура, а по-важното – мотивирането на българските учители да работите с желание и да разгръщате своя потенциал за иновативен подход в обучителния процес!
Приемете моите най-сърдечни пожелания за здраве, благоденствие и щастие по случай Международния ден на учителя! Уверен съм, че всеотдайността ви в работата и през тази учебна година ще отличи учениците от област Смолян с високи резултати на външното оценяване и зрелостните изпити, а техните успехи са най-категоричния показател за високите ви професионални и личностни умения!
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!
НЕДЯЛКО СЛАВОВ,
Областен управител на област Смолян


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I