Среща с работещите в библиотеката, галерията и музея проведе кандидатът за кмет на ГЕРБ в Смолян Николай Мелемов. Заедно с него присъстваха кандидатите за общински съветници Марин Захариев, Андриян Петров, Цветанка Илиева и Димитър Николов.
„Всяко нещо, което обещаваме, наистина го направим. Чудеса ако можехме, щяхме да ги направим за осемте години. За сградите, в които работите, ще се погрижим за покривите и отоплението. Чрез Министерството на енергетиката ще осигурим енергийната ефективност, защото това не е лукс“, заяви Мелемов.  
По думите му общината и културните институции трябва да обединят усилията си, за да предложат общ рекламен продукт.
„Ние направихме рекламни филми - единият по БНТ, а другият с „България на длан“, в който се разказва за туристическите обекти в общината, в това число музеят и галерията. Туризмът наистина се развива добре, но има нужда посетителите да идват тук по-лесно. Като дойдат и останат доволни, те сами ще рекламират обектите ни. Поставяме си за цел заедно да направим културния комплекс по-достъпен“, каза кандидатът за кмет с два мандата досега.
Той обясни, че почти половината от листата на ГЕРБ за общински съветници е гражданска квота, защото партийна политика се води в София.
„Никой от проблемите тук не може да го наречем партиен. Всички са житейски. Смятам, че в бъдеще все по-малко на местни избори ще се говори за партии, а за личности. Тук се познаваме и субективният фактор е особено важен. Много е важна връзката между нашите съграждани, общинският съвет и общината. Основната ни задача е да бъдем достъпни, да решаваме ежедневно проблеми, а заедно можем да измислим повече варианти за решение на даден проблем“, подчерта Мелемов.
Той поиска отново доверието на работещите в културния комплекс за следващ мандат на ГЕРБ.
Обясни, че още през 2011-та година, встъпвайки в длъжност като кмет, е заварил огромни задължения, заради които все още темите са улици, шахти и асфалт. Заради това си е поставил реално изпълними цели.
Водачът в листата на ГЕРБ Марин Захариев съобщи, че смятат да облагородят пространството между каскадите и културния комплекс  с панорамна площадка, беседки, ново осветление.
„Идеята е да го направим по-привлекателен център с атракции. Направихме надлезите. Има възможност по Норвежката програма да кандидатстваме за енергийна ефективност на трите сгради. За тях има проектна готовност, защото библиотеката и галерията са подготвени като резервни проекти по ОП „Региони в растеж“, а музея – за трансгранично сътрудничество България – Гърция, където не беше одобрен. За планетариума предвиждаме оборудване, което ще е най-модерното на Балканския полуостров. Освен оптични телескопи, ще има и цифрови ефекти с възможност за наслагване на оптични образи и цифрови елементи“, посочи Захариев.
Той обясни, че намерението за каскадата е да я развият с допълнително осветление и ефекти, а заедно с пространството над нея да се оформи като ансамбъл.
Според Андриян Петров – 17-ти в листата на ГЕРБ, в сферата на културата са постигнати много успехи, а най-ценното е спокойствието в нея.
„А на твореца му е нужно спокойствие и свобода, за да се вглъби в основната си дейност – да подреди експозицията, да намери нова литературна творба за библиотеката, да нарисува картина, да изиграе ролята си. Но ние имаме уникалния шанс да притежаваме прекрасни сгради, които са строени само и единствено да бъдат храмове на изкуството - библиотеката, галерията, музея, театъра. Те дават огромен потенциал за развитие. С радост мога да кажа, че в тях работят прекрасни хора, които са известни не само в града, но и в страната. Те са и хората, които пазят съкровищницата на този град и тази община“, каза Петров.
По думите му общината е тази, която трябва да създаде условията, всичко друго е в ръцете на културните деятели.
Купуването и продаването на гласове е престъпление!


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I