Смолянчанката Марияна Павлова постави рекорд за най-нисък глас на планетата. Тя е дъщеря на обичаната родопска народна певица Христина Лютова.
Условието, за да бъде вписана в Рекордите на Гинес, било да започне от произволен тон и без въздух, на полутонове, да стигне до тона, за който кандидатства - си бемол на контра октава, съобщи БТР. От пет години Марияна живее в Лондон. Преди това в България търсила спонсори, за да осъществи мечтата си, но тук не успяла. Новината дошла късно в четвъртък, след като певицата получила потвърждение от организацията, че е титуляр с най-ниския контраалт в света.
Марияна Павлова е родена в Смолян. На 35 години се изявява на български и чужди сцени. Работила е 16 години в ансамбъл "Родопа" в Смолян, в "Космическите гласове", "Драгостин Фолк Национал", "Големите български гласове", в камерните формации, квартет "Славей", Каба трио "Родопея". Марияна Павлова е "златен глас".
Снимка: konentator.bg
24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I