Билетите в Кърджали и Смолян са свършили, певецът обещава 2 часа емоционално зареждане

Влади Ампов – Графа избра Смолян и Кърджали сред петте града, в които продължава турнето си през есента. Концертът в Смолян е на 8 октомври в Родопския драматичен театър „Николай Хайтов“. На следващия ден - 9 октомври, любимецът на публиката ще пее в Кърджали в Държавен театър "Димитър Димов“. Графа ще зарадва феновете си с впечатляващо шоу с много нова музика и вълшебна енергия.
Публиката ще има възможност да чуе песните от най-новия албум на обичания изпълнител, сред които и новият му хит с рапъра NDOE “CA$H“, чието видео вече има над 1,7 милиона гледания.
На сцената Влади Ампов ще заложи на качествата и професионализма на музикантите, с които вдигна на крака 14 000 души в зала „Арена Армеец“, а именно  - Борислав Бояджиев - DJ Борче, Венци Трифонов, Мирослав Иванов.
Ето какво каза за „Родопи voice“ и 24smolian.com Владимир Ампов-Графа:

-Г-н Ампов, много пъти сте го казвали, но нека все пак да припомним, защо точно Графа, а не Херцога, да речем?
-Това е един прякор от детските, почти тинейджърски години, който някак си вече стана част от името ми. Радвам се, че през последните вече десетина години, хората научиха името ми. За зло или добро, този прякор си ме съпровождаше от самото начало и вече стана като част от истинското ми име.

-Как се стига, какъв е пътят на най-известното хлапе в поп музиката в България в края на 80-те с песента „Мама, татко и аз“ до благородническа титла в шоубизнеса?
-Ами… с много мечти, с много труд, смелост и търпение. Това са основните неща. А и не се отказвам лесно. Горя в тази професия или по-скоро в музиката, защото за мен това е повече от професия, то си е призвание и нещо, което ми дава голям смисъл като човек.

-Как се промени животът през погледа на един творец? Самата музика?
-Стана доста по-забързан и доста по-консуматорски като, че ли. Идеалистите някак си се претопяват масово и вече е демоде човек да вярва в определени свои идеали, но може би такова е времето. Според мен, това е някакво преходно време. Ще има някакво пречистване на човечеството се надявам. Чисто технологично светът е много напред, но в емоционален план хората са по-изтерзани отпреди 20 – 30 години. Доста по-стресирани са и като, че ли загубили пътя си. И тук е може би мисията на творците – да даваме надежда, да даваме добра посока. Лично за себе си смятам, че в много текстове това се случва, а и на концертите… Всъщност това е и причината да направим такива турнета, такива концерти в различни градове в България, защото хората наистина си тръгват от залите като преродени, като презаредени в чисто емоционален и духовен план. А какво по-хубаво и щастливо от това да видиш едни хора, които са преминали  през различни емоционални състояния, например на концерта ми – през тъга, през сълзи, през смях, през щастие... Но в крайна сметка излизат пречистени през залата, което е смисъла на изкуството според мен.

-В България трудно се печели от музика, но все пак продължавате. Вие сте като машина за хитове, правите песни и за други изпълнители, кое зарежда един творец в нашата страна?
-Нашата страна не е никак лоша. Аз обикалям доста света, Европа. В момента може да се забележи една сивота в погледа на минувачите. Например, ако се разходиш в Германия, в някои градове, можеш да видиш посивели хора откъм очи, откъм погледи. В последните години започнах да обръщам повече внимание на живота, който преминава забързано край нас и като, че ли спрях да бъда такъв страничен наблюдател, а по-скоро започнах да го живея – говоря извън сцената.

- А какво виждате в очите на хората в България?
-За съжаление в очите на хората в България също на някаква част виждам безнадеждност, обезвереност, на друга виждам амбиция, щастие. Това, което мога да кажа е, че българите, които например са извън България – те работят ужасно много там и работят неща, които да кажем, че смятат в България за непрестижни и никога не биха работили, но работят 24/7, докато в България смятат някои професии за срамни. Аз мисля, че хората извън България не се чувстват по-щастливи, само защото са в Лондон например, но едва плащат там скъпите наеми и скъпия живот. Не знам как отклонихме натам темата, но…

-Кое е най-трудно за един толкова лиричен благородник в музиката?
-Аз последните години правя и доста завои музикални. Доста по-твърди парчета правя, по –социални. Например в последния ми албум, който хората ще могат да си го купят и на концертите в залите, има доста по-социални песни. Като, че ли по-широк спектър стана музиката. Ако преди това е била по-лирична, макар, че песента ми с Белослава е една от най-лиричните, но да кажем, че тя е по в реге стил, което ние двама правим.

-За първи път ли идвате в Кърджали и Смолян?
-Не за първи път, но за първи път ще имам концерти и билети за тези зали, в тези театри. В Кърджали е абсолютно разпродаден концертът, за което много благодаря на публиката. В Смолян са останали много малко билети. Те най-вероятно ще последват примера на Кърджали и всички билети ще бъдат продадени преди датата на изявата, така че сме много щастливи и благодарни за отношението и…, ще ви го върнем тъпкано на концертите, в най-добрия смисъл на думата.

-Какво очаквате от публиката, а те от шоуто в есенното турне?
-Това, което очакваме е, че ще бъде изключително емоционално както в другите градове. Ще се раздадем до максимум. Надявам се да получим обратната връзка и обратната любов и от публиката. Обещаваме 2 часа музика, която ще ги зареди и ще ги накара да се чувстват много добре.

-След Родопите, да очакваме ли нещо ново като парче, нещо свързано с родопска гайда, етномотив?
-В албума има, между другото, така лек уклон в някои песни с фолклорни мотиви, но са само загадки, тъй като има предстоящи песни, които трябва да излизат като сингли от албума. Не съм предвиждал нова музика да записвам тази година, но защо не. Някой ден може да се случи и това, което вие казвате.
Мария Калоянова, „Родопи voice
24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I