Шофьор, блъснал дете и продължил по пътя си, сътвори истинска съдебна драма пред магистратите в Девин. Водачът от доспатско село обжалва актовете, наложени му след деянието. Мъжът поиска книжката му да бъде върната защото ученикът… сам се блъснал в колата му и дори счупил страничното огледало на автомобила.
Инцидентът станал през януари тази година. Около 7 часа сутринта, 15-годишно момче тръгва за училище. На улица, близо до дома му, лек автомобил блъска детето, след което шофьорът продължава по пътя си, бързайки за работа. Момчето се прибира с окървавена глава обратно у дома си. На два пъти тийнейджърът припада по пътя. Ужасената му майка звъни на съсед, който да закара сина й до Спешна помощ. Детето твърди, че никой не му е помогнал след инцидента. Полицаи установяват по записи на камери извършителят на произшествието. Следват глоби и отнемане на книжката.
„Работя като шофьор, наказанието ще лиши семейството ми от издръжка“, заяви в съда при поредното обжалване на санкцията родопчанинът. По думите му, колата не е била в движение при настъпване на катастрофата. Водачът пътувал за работното си място, улицата била заледена, той натиснал клаксона, вследствие на което пресичащото дете се уплашило, подхлъзнало се и при опита си да се хване-счупило страничното огледало, разказва своята версия в съда водачът. Според него, момчето отказало помощ от негова страна и той продължил по пътя си.
Магистратите в Девин не уважиха искането на шофьора и той ще трябва да плати двата си акта в общ размер на 120 лева, а книжката му ще бъде отнета. Родопчанинът ще трябва да плати и съдебни разноски в размер на над 1200 лева.
24smolian.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I