7 150 лева са събраните средства от зрелищното автомобилно шоу „Smolyan Race 2019“, които ще бъдат дарени на смолянчанина Алкан, за да може да проходи отново. Това съобщи организаторът на състезанието от "Авто мото клуб Смолян" Тодор Мелемов. В момента Алкан е в болнично заведение в Турция и като се върне ще му  дарим лично средствата, за да продължи лечението си, обясни Мелемов.
Припомняме, че акцент на шоуто бе благотворителната кампания, която организаторите подеха още преди месец, за да може да се подпомогне лечението на 24-годишния мъж.
На 7 май 2015 г. животът на Алкан Челеби се преобръща след тежка автомобилна катастрофа. Последиците от инцидента са обездвижване на краката. Доктори в Турция дават шанс на
Алкан да проходи отново, но за поредицата от операции, които трябва да претърпи, са необходими 50 000 лв. Тази сума е непосилна за семейството му.
По този повод организаторите на Smolyan Race 2019 решават със средствата от таксите за състезанието, както и тези от кутията за дарения да подпомогнат лечението на Алкан. Кутията беше  поставена в Младежкия дом и дарения се събираха по време на самото състезание. Имаше и благотворителен пазар за авточасти. Беше обявена и банкова сметка за набиране на средства.
Без инциденти и с много емоции завърши тазгодишното издание на Smolyan Race 2019.
Центърът на Смолян се превърна в арена на автомобилни дуели, забава и много адреналин.  Шоуто наблюдаваха стотици граждани и гости на града. Мотото на спортното събитие беше „Пазете семейството си на пътя“, а в него участваха 90  любители на силните усещания зад волана.
Организаторите на зрелищното автомобилно шоу бяха подготвили разнообразна програма за жителите и гостите на Смолян. Chefs Club Smolyan също се включи в състезанието. За шоуто пристигна и  Иван Манчев, който направи кулинарна демонстрация на характерни храни от региона- молекулярна кухня и фаст фууд.
Победителите в автомобилното шоу бяха наградени от зам.-председателя на Държавната  агенция „Безопасност на движението по пътищата“ Анжелина Тотева и Марин Захариев.
Организатор на спортното събитие е "Авто мото клуб Смолян". Автомобилното шоу се реализира с подкрепата на Община Смолян и ДА „Безопасност на движението по пътищата”, която обособи по време на състезанието Зона за пътна безопасност.
24smolian.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I