Общинският съвет в Смолян гласува утвърждаването на структурата и числеността на общинската администрация и определи индивидуалните месечни заплати на ръководните длъжности в териториалните органи на изпълнителната власт. Одобри и броя управниците на населени места-7 кмета и 37 кметски наместници на територията на общината.
Кметът Николай Мелемов обясни, че на този етап това са промените в структурата на администрацията. Той посочи, че както  и досега, няма да остане населено място, което да не е обслужено. Приетото решение ще бъде предоставено на финансовото министерство и след като то се произнесе ще стане ясно в кои населени места ще бъдат назначени кметски наместници. 
Съветниците одобриха заплатата на кмета на общината да е 2900 лв. съгласно ПМС №67 от 2010 г. Кметовете на Смилян и Момчиловци, които са с население над 1000 души, ще получават съответно 1140 лв. и 1080 лв. От 500 до 100 жители е кметство Търън, а заплатата на кмета ще бъде 1030 лв.
Под 500 души са Виево, Влахово, Могилица и Широка лъка. Кметовете ще получават съответно – 840 лв., 790 лв., 840 лв. и 970 лв. 
Заседанието на Общинския съвет започна с едноминутно мълчание в памет на почетния гражданин на Смолян Стефан Данаилов.  Председателят му Венера Аръчкова припомни накратко биографията на Ламбо. Тя припомни, че през 2012 г. той напълно заслужено е удостоен със званието Почетен гражданин на Смолян. „Името на проф. Данаилов е неразривно свързано със Смолян и Родопите. Неговият род произхожда от кв. Райково. Прадядо му Данаил Костов е известен родопски будител, общественик и борец за самостоятелна българска църква. Като актьор, като народен представител и министър на културата проф. Данаилов полагаше грижи и се отнасяше с особено внимание към проблемите на културата, театъра, читалищното дело в Смолян и Родопите“, посочи още Аръчкова.
24smolian.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I