Общински съветници в Смолян да се лишат от заплатите си в полза на издръжката на малчугани в детските градини в общината. Това предложение прави жител на областния град в писмо до 24smolian.com.
Поводът за мнението на смолянчанина е идеята на представителите на БСП в разпоредителния орган детските градини и ясли да станат безплатни в община Смолян. Това ще предложи групата на БСП за заседанието на Общинския съвет, обявиха от местната структура на партията.
„По Коледа стават чудеса. Що е популизъм и има ли той почва у нас? Не беше отдавна, когато някои мераклии за кметския стол ни облъчваха с абсолютно нереализируеми икономически теории в пазарни условия, като например денонощна общинска аптека и също такива услуги от зъболекари. Отдадохме го на изборите, време за лов и популистки послания, мятани за стръв към избирателите
Но когато повече от месец след времето на изборите научаваме за предложените от БСП безплатни детски гради за сметка на общинския бюджет ни идва да вием от екстаз.
Няма да се спираме на икономическата обосновка на предложението, нито откъде и как ще се икономисат средства при унаследен дълг от 20 милиона, оставен от един от идейните автори на предложението. Ще се заемем с елементарна аритметика, а тя показва, че 6-е общински съветници на БСП за четири години ще струват на нас данъкоплатците 201 600 лева. Толкова ще получат като заплати по груби сметки за мандата си. Сумата не лоша за първоначално едно добро дело. И понеже по Коледа стават чудеса, предлагам общинските съветници от БСП да „осиновят“ поне една група от детска градина по техен избор и посочените средства да се даряват за издръжката на децата от нея. Като се вземе и впредвид, че в Смолян таксата за дете в детска градина е една от най-ниските, сумата от 201 600 лева ще им стигне за един приличен период. А и ще дадат личен пример за социална политика, който може да бъде последван от останалите в съветници.
През това време освободените от такса родители, със спестените средства, ще могат да планират следващото поколение деца на Смолян.
Защото е лесно когато прибираш заплата за няколко часа работа на месец и решаваш всичко да бъде поето от данъците, които не са мърдали от години. Защото при това положение отново хората ще плащат. А средства за спорт и други дейности ще трябва да бъдат пренасочени.
Така че, драги вносители на предложението, дайте личен пример, дайте заплатите си“, се посочва в писмото на смолянчанина Милчо Здравков.
Редакцията е готова да публикува и други мнения по темата!
24smolian.com
Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I