Мъж и жена в люта битка в съда – клетви, обиди

За родопчани земята е ценност. Те са неразривно свързани с нея. По такъв начин, че дори могат да водят битки, даже когато имотът не е… тяхна собственост.
Бой до напикаване заради градина, общинска собственост, клетви и обиди. Това втрещи магистрати след като двама съселяни влязоха в съдебната зала. Серия от дела между двамата завърши с изплащане на парични обезщетения заради нанесените обиди и от двете страни.
Първото бе образувано по иск на възрастна родопчанка заради нанесени неимуществени вреди. Тя била ударена и псувана, но също не си поплюла в лексиката към свой комшия. Двамата имали имотен спор за общинска земя в смолянско село. В деня на скандала, жената видяла трактор да оре въпросния имот. Тя потърсила обяснение защо земята се обработва при положение, че съществува спор в Общината. Жената ръкомахала, крещяла, а трактористът спрял машината. Тогава дошъл и комшията, с който родопчанката водила спора, стана ясно в хода на съдебното заседание. Мъжът се обърнал с думите „Да е*а твойта мама”, а жената му отвърнала с „циганин, пе*ераст!”. „Той ме удари три пъти зад врата, зави ми се свят и се напиках, паднах на земята”, разказва историята в съда родопчанката. Тя веднага потърсила съдействие от кмета на селото, който от своя страна позвънил на 112, а на място пристигнал полицейски екип. Показанията били снети, а на следващия ден родопчанката отишла в Пловдив, където била освидетелствана от лекар.
Жената поиска обезщетение в размер на 10 000 лева. Съдът в Девин обаче уважи претендирания иск за сумата от 300 лева, които съседът трябва да плати.
Обижданият мъж обаче също потърси правата си в съда. Той заведе дело с иск в размер на 2000 лева заради думите, с които бил наречен. Родопчанинът посочи пред магистратите, че той и трактористът отнесли клетви от страна на жената, която казала „Гръм да те пръсне!“. Магистратите решиха мъжът да получи общо 600 лева като обезщетение.
24smolian.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I