Хладилниците в кухнята се изключват, за да се пести ток. Следва сервиране на развалени хранителни продукти на туристите, някои дори с изтекъл срок на годност…
Това се случва в ресторант към хотел в „перлата на Родопите“-Пампорово. Гост в място за настаняване с „подобни звезди“ подал сигнал за лоша хигиена, вследствие на която получил разстройство и се наложило да смени хотела.
Стаите били с мухъл, храната развалена, имитацията на масло, което било предоставяно на гостите, било преминало най-добрите си времена с три месеца…
Това се посочвало в сигнала до Областната дирекция по безопасност на храните в Смолян, откъдето извършили проверка на въпросния ресторант към хотел в курорта.
Служителите чакали половин час някой да им отвори кухнята. Когато това сторил готвачът, инспекторите установили, че хладилниците не работели, а ситуацията в тях-под всякаква критика. Сварени яйца, месо, млечни продукти, се съхранявали в охладителна техника, изключена от електрозахранването. Обяснено им било, че това било дело на управителите с цел пестене на ток.
Готвачът отнесъл глоба в размер на 500 лева.
След обжалване обаче, тя бе отменена от съда в Чепеларе. Мотивите-актът трябвало да бъде на фирмата, не на персонала.
24smolian.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I