Смолян ще разчита на 54 млн. лева през 2020 година. След едночасови дебати, бюджетът на Общината бе приет в разпоредителния орган.
18 съветници гласуваха „За“, 7 бяха против, а трима се въздържаха.
Финансовата рамка на Общината е най-голямата за последните 15 години. Бюджетът е с 6 млн. лева повече спрямо миналогодишния.
От него 16 млн.лв. са за сектор „Образование“, при 14 млн лн за м.г.  Това обяви председателят на бюджетната комисия в ОбС Стоян Иванов. Има увеличение и в заложените средства за здравеопазване и социални дейности. Бюджетът е балансиран и осигурява средства за всички важни сфери на обществения живот, категоричен бе вносителят му кмета Николай Мелемов. Бюджетът е съобразен с икономическите тенденции и планът за развитие, целящи превръщането на община Смолян в център за запазване на традициите и развитие на иновации, ангажиран с повишаване стандарта на живот, благоприятен за бизнес и инвестиции, и привлекателна жизнена среда.
Бяха направени и няколко конкретни предложения по проекта за бюджет. С 20 хиляди лв. ще бъде възстановен плувния басейн в ДГ „Слънце“ в Смолян. Ще бъдат заложени средства за проектиране на пътя до Хайдушки поляни, както и изграждане на подпорна стена в село Кошница.
От опозицията заявиха, че предложеният бюджет е без ясни приоритети и заявка за развитие на общината. Повдигна се въпросът за трудното реализиране на продажби на общински имоти, които също са заложени в приходната част на бюджета. Имаше дебат и за заложени допълнителни средства за изграждането на кучешки приют по всички изискванията, чрез който да се реши проблемът с безстопанствените кучета в общината.
След гласуването на проекта за бюджет с направените промени, той става бюджет за 2020 г. на община Смолян, обяви председателят на Общински съвет – Смолян Венера Аръчкова.
24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I