„Хау деъррр“, с натъртване на Р-то. Злобен поглед, сякаш някаква нечиста сила се е вселила в крехкото тяло на момиченце…

***

Едно шведско девойче от литературата разказва как баща й е негърски крал. За едно Пипи става на въпрос. Еманацията на западния детски литературен свят, със северен привкус. Героинята на Астрид Линдгрен е пророкувала африканските тенденции в развитието на Европа. След 70 години прелистване на „Дългото чорапче“, думата „негърски“ вече е заменена. Била расистка.
Агнета, Ани, Бени и Бьорн, демек квартет АББА, възпяха парите в едноименното им парче години по-късно, а Europe направиха рок хита „Последно отброяване“, докато Sabaton къртят отвсякъде със скандинавски жици…
И така, от Швеция се пръкна и Грета.

***

На 9 години Грета Тунберг разбрала за ужаса от климатичните промени, на 16 вече е в Топа на Топа на различни класации за влиятелни личности. Малкото злобно момиче зарязало школото и виси по пиаците из Европа, пътувайки незнайно с какви средства, за да декламира разни послания. Канят го наляво и надясно, дори в централата на ООН, където просъска „Хау деъррр“, тоест „Как се осмелявате“.
Ха, вър`и разбери тази Швеция, тази Европа, дето пикли ма`ат гащи и съскат!
Към нея ли се стремим докато се борим със собственото си оцеляване?
24smolian.com

Четете по-късно Темата на броя:
На везните на Стария континент
Грета vs. Шушана – „програмирана лудост“ и битка за оцеляване
Един ден, може би, нашите деца ще спасят пропадащата в собствената й лицемерна, съскаща същност Европа…
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I