Дейността на „Ученическо и столово хранене“ в Смолян се прекратява. Това реши Общинският съвет след три часа дебати по време на последното си заседание.
Разпоредителният орган прие предложенията, които преработи след разискванията председателят на ОбС Венера Аръчкова.
Предстои да се предприеме пълна оптимизация на персонала в спешен порядък.
До 3 февруари управителят на дружеството трябва да предостави на всички второстепенни разпоредители на Община Смолян-училищата, всички помещения – столове, за безвъзмездно ползване на имуществото в тях до края месец юни т.г.
Възлага на управителя в срок до 5 февруари да предостави на училищата дълготрайните материални и нематериални активи за безвъзмездно ползване. До 5 февруари директорите трябва да определят персонала, който ще бъде запазен или пък назначен.
Възлага се на управителя на „Ученическо и столове хранене“ до 15 февруари да предостави сегашния протокол от извършен одит в дружеството и годишен финансов отчет за 2019 г. в окончателен вариант, който да бъде предоставен на Общинския съвет във всички изискуеми форми и приложения съгласно българското законодателство.
Общинският съвет трябва определи сумата от 100 хиляди лв. като парична вноска, която централизирано да бъде преведена на доставчиците за погасяване на просрочените задължения.
На сесията директорите обявиха, че имат възможност и готовност да предоставят качествено хранене на учениците, съобразено с всички изисквания, считано от 10 февруари т.г.
24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I