Сагата приключи с 300 лева за шофьора

Сагата „Хем има винетка, хем няма“ за шофьор на линейка в Смолян приключи на първи етап в съда в Смолян. Магистратите потвърдиха наказателното постановление на Тол-ченгетата спрямо шофьора на специализирания автомобил. Той ще трябва да плати глоба в размер на 300 лева.
Припомняме, че случаят нашумя в страната през пролетта на миналата година, когато при проверка на автомобил за транспортиране на болни на хемодиализа бе съставен акт на водача. Служителите, следящи за стикери за движение по републиканската пътна мрежа в Смолянско, установили, че линейката няма валиден такъв. Шофьорът предоставил документи за закупена винетка, чийто срок изтичал едва след месец. Стикерът обаче не бил перфориран, което дало основание на проверяващите да глобят водача. Мъжът бил спрян в района на Търън, докато изпълнявал курс към село Върбина, откъдето трябвало да вземе пациентка за хемодиализа.
Няколко месеца по-късно съдът в Смолян се произнесе в ущърб на водача. Наказателното постановление бе потвърдено от магистратите. Решението обаче може да бъде обжалвано пред Административния съд в Смолян.
24smolian.com



Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I