Четирима мераклии за едно място е имало през кампанията за набиране на военнослужещи в Алпийския полк в Смолян през миналата година. Това отчете командирът на формированието полк.Димитър Кацаров.
Към момента е обявен нов конкурс за заемането на 10 вакантни войнишки длъжности. Кандидатите, завършили граждански средни или висши училища, трябва да подадат документи до 10 март 2020 г. чрез структурите на Централното военно окръжие в страната. Още в първия ден на обявяването на конкурса заявления са подали 9 кандидати.
„Нашето военно формирование дава отлични перспективи за развитие на военнослужещите. Опитът, който се придобива в съвместните тренировки с колеги от други страни, е изключително полезен. Ученията са много специфични и са насочени към повишаване на подготовката на военнослужещите за оцеляване в сложни планински условия, свързани са с усвояване на алпийски техники за преодоляване на различни препятствия, за да бъдат изпълнени успешно поставените задачи“, коментира командирът на 101-ви Алпийски полк. Той посочи, че през последните две години съставът на полка се е увеличил с 30%, а снайперистите са окомплектовани над 90%.
24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I