Благотворителна работилница за изработване на мартеници организира Регионалният център за подкрепа на процеса на приобщаващо образование /РЦПППО/ в Смолян, съобщи директорът Татяна Бошнакова. Мартеничките са изработени от над 200 деца със специални образователни потребности от област Смолян.
Материалите са осигурени от Регионалният център, а изработените над 500 броя мартеници ще бъдат продавани на благотворителни базари в градовете Смолян и Рудозем. Събраните средства ще се дарят за 11- годишния Анхел от Широка лъка, който страда от тежка форма на сънна апнея и 5-годишния Адис от село Пловдивци, общ. Рудозем, който е с диагноза спина бифида аперта и в момента е в Турция за операция, след която ще се нуждае от продължителна рехабилитация.
Изработените от децата мартеници ще се продават до последния работен ден на февруари или до изчерпване на количествата на следните места: Смолян-фоайе на Областна администрация Смолян, фоайе на администрацията на Община Смолян, етаж 2. В Рудозем-базарът ще е разположен в Информационния център в града.
24smolian.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I