Има нещо общо между Пилат Понтийски и Американския президент, от която и партия да е той.
И прокураторът на Юдея, и US големецът си падат по лицемерната човещинка. Единият помилвал по един затворник на евреите за Пасха, другият-по една пуйка/мисирка преди Деня на благодарността.
И в двата случая загиват много представители на вида си – едните са хиляди, другите милиони.
Но смъртта в първия се превръща в религия.
И в двата случая има измиване на ръцете.

***
„Тътътътътъ, тътътътъ, тътътътътъ“ - с нещо такова, странно, се опита българският премиер да олицетвори говоренето на журналистките из нашенско след въпросите за президента. Преследвали го, вика, като мисирки.
За незапознатите, това е диалектно название на пуйката. Може още и фитка.
За други пък мисирките правели „булю, булю, булю“. Бабата на един от репортерите на 24rodopi.com пък не търпи опоненти – ехтящото в двора й от отглежданите предимно за месо домашни птици от семейство Фазанови било „холдур, холдур, холдур“. Затова ги наричала „холдур“ и „холдурка“. Демек, пуяк и пуйка. Сравнимо с последните дни - репортер и репортерка.

***
Началниците на холдурите и холдурките си замълчаха. Защото премиерът винаги е прав. Мисирка или държач на микрофон – кое е по-обидно? Това е големият въпрос. „Като мисирка“ си е направо гальовно – вероятно отчитат началниците на холдурите и си траят.
И в този момент, като да се ненадяваш, една от асоциациите на журналистите (по-дейната, другите май се умрели) се засегнала. Въпросните „мисирки“ спряха с „тътътъ“, почнаха „пуяците“.
Премиера да го оставим, той нали винаги е прав. Ама сега всички политици ще се включат в мисиркоманията.
Депутат се обръща към репортерка: Добро утро, мисирко!... Поздравът може да е и безмълвен. Когато е до мисирките, очите лесно могат да предадат посланието.
Ще се търпи, няма как…. Ами, вие си ги отгледахте подобни политици. Вашето удобно мълчание им захрани междуметията.
Нямаше „тътътъ“ като се возихте с правителствените самолети и позирахте за снимки пред Белия дом и къде ли не. Като правихте дописки за „мекиците“ на Догановата майка, за баниците на тоя и оня.
Като кълвяхте програмирано и писахте за политиците „дето все се връщат“...
Може ли па пипна Мускула Ви!?

***
Не смеете да гъкнете иначе, преяждайки с трохите на охолството от властта на „императорите“. Ама сега се засегнахте за мисирките?!

***
Има и разлика между Пилат, Доналд и Бойко.
Единият още зяпа луната (по Булгаков), другият ще помилва някоя и друга мисирка, може и две след импийчмънта. А третият!?
Коментар на 24rodopi.com
На снимката: Щастливи мисирки в Родопите
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I