„Каквото и да кажем за личността на Апостола би било недостатъчно, защото словото е безсилно пред величието на делата му“, каза областният управител Недялко Славов по време на тържественото отбелязване на 147-годишнина от обесването на Васил Левски пред бюст-паметника му в чепеларското село Малево.
„Свободата, смелостта, честта, достойнството, родолюбието, жертвоготовността, изповядвани и характеризиращи Апостола, са били прекалено тежко бреме за обикновения поробен българин през 19 век, уви, тежко бреме са за повечето българи и днес! Опитвайки се да прозрем вечно актуалните послания на Васил Левски, мирогледът му, надраснал времето си, идеите му за демократична република, нека си дадем равносметка, век и половина по-късно, кой е осъзнал истинския смисъл на Демокрацията и Свободата – той или ние?“, добави Славов.
Областният управител призова да се стремим ежедневно към заветите на Апостола на свободата, чиято святост и актуалност завинаги извоюваха безсмъртието му. „Нека ние бъдем съвременните посланици на Свободата, и единни, както казва Левски „Всичко се състои в нашите задружни сили“, с ежедневни усилия да работим за утвърждаването на България, като демократична, чиста и свята република! Приносът на всеки един от нас е важен, делата ни определят хода на времето. „И не забравяйте – Времето е в нас и ние сме във времето, то нас обръща и ние него обръщаме“. В голяма степен ние определяме посоката, в която България ще се развива години напред! Нека наследството, което оставяме на идните поколения, бъде здрава основа към просперитет!“, каза в заключение Славов и изрази дълбока почит и се преклони пред вечната памет и безсмъртие на Апостола.
Пред бюст-паметник на Васил Левски в с. Малево цветя и венци поднесоха и се преклониха кметът на община Чепеларе Боран Хаджиев и заместникът му Стоян Кузмов, председателят на Общински съвет-Чепеларе Пантелей Мемцов, кметският наместник на село Малево Виолета Бакалска, кметове на съседни населени места, ученици, жители, читалищни дейци от село Малево.
24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I