„Отбелязваме вековния юбилей на едно от най-старите и авторитетни училища в Родопите – Райковската гимназия“, с тези думи областният управител Недялко Славов честити празника на директора на училището Мария Илиева, на всички възпитаници, всички учители, настоятели и спомоществователи, на всички, които са част от голямото семейство на Райковската гимназия, дали през този един век приноса си за утвърждаването на нейния авторитет.
В Родопския драматичен театър се проведоха юбилейни тържества по случай 100-годишнината, включващи тържествен концерт-спектакъл и среща с инж. Никола Чернев – автор на книгата „Райковската гимназия“.
Събитията уважиха областният управител Недялко Славов и заместникът му Андриян Петров, заместник-кметът Марин Захариев, началникът на РУО-Смолян Мария Семерджиева,
директорът на Регионална дирекция „Социално подпомагане“-Смолян Петя Пампорова, директори и представители на държавни служби и ведомства, настоящи и бивши възпитаници и преподаватели на Райковската гимназия, граждани, медии.
„Това училище, съградено с много плам и любов от неговите създатели, е едно от най-добрите и реномирани не само в областта, но и в страната въобще. Огромна е ролята на гимназията за издигане на образователното и интелектуално равнище в областния град и в целия регион. Защото това училището не само дава знания и чертае пътищата към успешна реализация, това училището е създало общност, общност от възпитаниците на Райковската гимназия! Голяма част от тях са видни личности с постижения във всички сфери на обществения живот, възпитаници прославили с делата си училището си в целия свят“, каза Славов, отбелязвайки, че гимназията, приела за свой патрон най-ярката личност в българската история – Васил Левски, приема с името и неговите завети, които вгражда като ценности в своите ученици, а именно родолюбие, справедливост, принципност, достойнство, отговорност.
24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I