Не може да чете и пише, но пък се промъква с ритник в чужди жилища. С тези „героични“ постъпки се прочу дете от Девин. Неграмотният непълнолетен вече е многократно осъждан, стана ясно след последните деяния на родопчанина.
Момчето влязло във вила край квартал „Настан“, разбивайки входната врата с крак. От къщата хлапето задигнало усилвател на музикална уредба, както и тонколона. Плячката му била на стойност общо 115 лева. Дни по-късно момчето задигнало велосипед от двора на къща в града. Стойността на откраднатата вещ била 34 лева.
За двете си провинения непълнолетният получи общо година и десет мсеца пробация.
78 деца са извършили престъпления в региона в рамките на година. Най-разпространеното криминално деяние е кражбата на имущество, като в региона са регистрирани 27 непълнолетни и малолетни лица, извършили кражби. Осем деца пък са установени за джебчийски посегателства.
Това сочат последните данни на Националната статистика за региона.
В област Смолян на отчет в детските педагогически стаи (ДПС) са водени 120 малолетни и непълнолетни лица за извършени от тях противообществени прояви и престъпления .
От тях в криминогенна среда живеят 87 деца, посочват от статистиката.
Броят на заведените на отчет през 2018-та година в детските педагогически стаи малолетни и непълнолетни е 39, като техният брой нараства с над 8 на сто.
111 деца и тийнейджъри са автори на противообществени прояви. 23-ма родопчани на възраст 8-17 години са унищожили и повредили имущество. 12 пък са регистрирани за престъпления, свързани с наркотици.
13 деца са пострадали от престъпления в област Смолян. Най-голям е делът на потърпевшите от кражби на имущество – 69.2%.
24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I