Интересът на мигрантите към ГКПП "Златоград" е... нулев!

Въпреки истерията „хиляди сирийци идват към нас“, подклаждана от политици, ситуацията на българо-турската граница е… „жив сириец няма“. Бежанците искат да преминат в Гърция на път за Западна Европа.
В Северна Гърция е установено, че мигранти стигат до планинския масив Нимфея, близо до граничния пункт „Маказа“, но никой не е пожелал да мине в България. Групите почиват тук и поемат към Солун, пишат местните медии. Интересът на мигрантите към ГКПП "Златоград" е нулев.
Припомняме, че преди време първи колегите от 24rodopi.com прогнозираха, че ако турският президент Реджеп Тайип Ердоган реши предупредително да пусне групи бежанци към Европа, ще го направи през Гърция.
"Казаха ни, че към момента не можем да влезем в България, а да тръгнем към Гърция", твърди пред репортер на турската телевизия NTV един от мигрантите. "Казаха, че е забранено (да преминаваме към България). Казаха ни да минем през морето (граничната река Марица)", посочва пред турската медия друг сириец.
Мигранти и бежанци започнаха да се събират на гръцко-турската граница, след като Турция предупреди, че ще пусне хиляди бежанци, блокирани в страната след споразумението между Анкара и ЕС от 2016 г., да тръгнат към Европа.
На снимката: Сирийци нощували на около 15 км от „Маказа“ и тръгнали за Солун, твърдят медиите в Комотини
Борисов и Ердоган се срещат в понеделник – няма мигрантска заплаха за България - четете тук
24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I