В Родопите се харчат много пари, ама много. Главно от Западна Европа. Основно от работещите там нашенци. Всяка инвестиция от друг произход се представя като чудо от неземен характер. Копки, ленти, мега, хипер - така се обрисува. Все сме най, но все по-малко остават хората, които да оценят хвалбите.
Тъжно.
Остава горчивото усещане, че всичко това е един гнусен сценарий. Роден в извратен мозък. Думата геноцид не е неуместна. Целенасочени действия по изгонването и елиминирането на човешкия фактор в тази държава.
Защо след всяка лента следва ремонт (Питат ни, аджеба, дали има повече крадени пари от строителството на пътя за Маказа, някъде другаде в България? Има, има! - б. р.)? Защо след ремонта идва нов? Защо тук не може да е по-добре отколкото е?
Въпроси, които изчервяват властта, но когато им бъдат зададени зад граница. Защото у дома никой не смее.
Защо превърнахме резачите на ленти в „те майка, те баща“?
Пот, кръв, мъка, смърт. Четири думи, които се крият зад цифрата 2 130 000 000 евро.
Те определят съдби. На хиляди нашенци. Това е общата сума, която гурбетчиите насочват към България в рамките на година. За да добруват семействата им, за да купуват имоти, за да строят нови домове. Които в крайна сметка остават празни.
Купуваш и бягаш…
На снимката: Дори паркингът е заграден-ще се строи на тази „няколко педи“ земя
24smolian.com
Очаквайте Темата на броя:
Истории за милиарди в празното Отечество
Политиката на „тъмните джамове“ – народ в избирателни списъци

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I