38-годишен родопчанин е бил задържан във Великобритания по искане на българските власти.
Европейските заповеди за арест са били издадени от Окръжната и Районната прокуратура в Смолян.
Мъжът се издирва по досъдебно производство за това, че в периода 22 септември-1 октомври 2018 г. използвал чужда дебитна карта, издадена от банка на името на другиго, и с нея извършил  9 транзакции от банкомати. Родопчанинът изтеглил общо 5 600 лева – престъпление по чл. 249 ал.1 пр. 1 вр. чл. 26 от Наказателния кодекс.
Спрямо него е издадена и втора Европейска заповед за арест от Районна прокуратура – Смолян, с която е издирван за изтърпяване на влязла в сила присъда за това, че от октомври 2018 г. до февруари 2019 г. не е платил пет месечни вноски за издръжка на  малолетното си дете, в размер на общо 525 лева, за което му е наложено ефективно наказание от 5 месеца „лишаване от свобода“ .
Мъжът е бил задържан в град Ланкашир. Той е осъждан многократно.
Установено е, че родопчанинът е напуснал България през април м.г. и е бил обявен за международно издирване.
На 15 февруари т.г. в Прокуратурата в Смолян е постъпило уведомление от МВР, че мъжът е задържан в Кралство Великобритания. Предстои той да бъде предаден на българските власти след процедура по екстрадиция пред тамошен наказателен съд.
24smolian.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I