Нови 11 случая на коронавирус има в страната, общо заразените са 92-ма. Това съобщи ген. майор проф. Венцислав Мутафчийски, ръководител на Националния оперативен щаб.
Както вече 24rodopi.com писа, завърнал се от Англия жител на ромската махала в Смолян е заразен. Ген. Мутафчийски потвърди новината. Пациентът е в добро състояние.
Нова област в коронавирус картата е и Велико Търново, с 1 случай.
Нашенците, които се завръщат от чужбина, трябва да информират личните си лекари. Гурбетчия, която няма личен лекар, следва да се обърне директор към Регионалната здравна инспекция.
Броят на заразените с коронавирус в света днес прехвърли 200 000 души, а починалите вече са над 8000, според картата на Университета "Джон Хопкинс", която представя данните за света в реално време. Излекувалите се са 82 107 души.
Към 14:30 ч. носители на COVID-19 са 203 529. Най-засегнатите страни според общия брой на заразените остават Китай, където възникна вирусът, с 81 102, Италия с 31 506, Иран - 17 361, Испания - 13 784 и Германия - 10 069.
Белгия стана поредната спряла социалния си живот страна. От гражданите бе поискано да си останат вкъщи и да ограничат контактите до най-близките им хора.
Случаите във Франция рязко се увеличиха с 1 097 за 24 часа. Там починалите са 148, излекуваните - 12.

Иран обяви най-големият скок на броя починали за един ден. За денонощие живота си са загубили 147 души, ръстът е с близо 15% до общо 1 135 смъртни случаи.
От тази нощ се затваря българо-турската граница.
24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I