30 души с коронавирус имаме в болници в момента, а се готвим за 4000 в пика на заразата. Това каза премиерът Бойко Борисов на брифинг в Министерския съвет. Той критикува президента Румен Радев, който обяви, че ще наложи частично вето върху Закона за извънредното положение.
Към момента в България има 174 случая на коронавирус.
„Доста изненадващо за мен е това, което се случва. Всеки ден му се обаждам на президента Радев и му казвам какво ново правим. Той услужливо забрави да каже, че това е по предложение на БСП. Той ми каза, че ще върне закона заради думата невярна", заяви министър-председателят.
"Искам всеки, които е специалист и доктор да си каже думата и за последващите мерки, защото никой не може да ни каже каква ще е ситуацията след пандемията.  Всички казват, че мерките ни са най-навременни и най-точни. По предписание на Щаба, там където има струпване на хора се разпространява бързо вируса, едно по едно ги затворихме тези места", каза той.
"Ако се пусне свободно пандемията, ще дойде пикът, плато и ще спре,но здравните системи няма да издържат. Когато натискаме буквално разпространението на вируса, ние си създаваме време, за да могат да се разболяват хора и да се лекуват. Правим го в името на всеки българин. Ние, с моите колеги, носим цялата отговорност", категоричен е Борисов.

По думите му още утре, когато влезе закона, те няма да гласуват за текста на БСП. "Ако има по-добър текст, то той ще се подкрепи. Затова, когато ми дадоха това, което е говорил президента Радев и това, което той каза в четвъртък - няма нищо общо едното с другото. Тогава аз приех нещата, които каза за много правилни", обясни министър-председателят.
Очаквайте подробностите
24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I