Още един нов случай на заразен с коронавирус, общо стават 52!
Болно е дете на 9 години, чужд гражданин, положителната проба е дало късно снощи, съобщи на редовния брифинг на Националния оперативен щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски.
Чичото на детето, който е извън България, е бил контактен със сестра си, която също е заразена, информира Мутафчийски. Според него това е пореден случай на безотговорност. Той призова туристическите агенции да наложат по-строг контрол.
Общият брой на заразените у нас с коронавирус вече става 52. Двама от случаите са смъртни.
Ген. Мутафчийски изказа благодарността си на всички българи, които си стоят вкъщи и удовлетвореността си ръкоплясканията на гражданите в подкрепа на медиците. "Разбирате ли за какъв къртовски труд става въпрос", каза той във връзка, че всички лекари контактни с пациенти с коронавирус инфекция ще останат поне още 14 дни затворени в болниците, пише „Новини Бг“.
"В Гърция има регистрирани още 103 случая, вече са 331. Там се обмисля забрана за излизане от вкъщи. В Босна и Херцеговина още 3 случая. В Румъния още 8. В Северна Македония - 19. В Словения случаите вече са 219. В Италия пък има 3 590 случаи и вече регистрираните са 24 000, а починалите - 368", обяви Мутафчийски.
По думите му Корея и Китай са светлия лъч, че строгите мерки дават резултат, тъй като случаите на заразени за денонощие драстично намаляват.
"Във Великобритания все още върви тенденция за невзимане на никакви мерки, според тяхна някаква теория. Мерките, които се взимат навсякъде в Европа, са бързи. Страните като че ли взимат все по-рестриктивни мерки. Оформя се тенденция да се осигурят маршрути за пренасяне на товари. Разшириха се страните към които не се препоръчва пътуване. Все още не сме сттигнали до това, да забраним категорично пътуването", заяви Мутафчийски.
Припомняме, че на коронавирус картата у нас фигурират 5 области – София, Монтана, Плевен, Габрово и Варна.
24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I