Трети починал от коронавирус в България, заразените са 94. Това съобщи преди минути генерал Венцислав Мутафчийски, шеф на Националния оперативен щаб.
"За съжаление, жената с инсулт и коронавирус в "Пирогов" почина. Така жертвите станаха три", каза генерал Мутафчийски. Установени са още две положителни проби. Едната е в Бургас.
"Разширява се броят на областните центрове, в които се установени случаи на коронавирус. Вчера от направените 332 проби - има 13 положителни със следните нови центрове - Смолян, Велико Търново, Перник и Бургас. Случаят в Бургас е на 39-годишна жена, която е била готвач в едно от заведенията в Банско, прибрала се е преди около седмица, има 25 контактни лица, приета е в инфекциозна клиника на бургаската болница", информира той.
220 000 са регистрираните случаи в световен мащаб към момента.
"Има един лекар, който е във Велико Търново, но той няма никаква връзка с лежащия в болница пациент. Най-вероятно епидемиологичната пътека там е различна и сега се издирва", каза ген. Мутафчийски.
Той е категоричен, че вече почти всички дестинации от Европа са рискови и трябва да се спазва карантина. Придвиждането е препоръчително да става с личен транспорт.
Високата смъртност в Италия най-вероятно се дължи на застаряващото население там, смята генералът. В България всички починали хора са възрастни и с придружаващи заболявания.
24smolian.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I