„Нека борбата с разпространението на коронависура е нашата обща кауза в следващите дни, седмици – колкото е необходимо. Без паника и излишно напрежение, Ви препоръчваме да спазвате съветите с отговорност, разум, дисциплина и самодисциплина“, призоваха от Областната дирекция на МВР в Смолян.
Ето съветите на органите на реда:
-Обаждайте се на възрастните си родители ежедневно, нека знаят какво се случва с Вас, за да бъдат предотвратени злоупотреби и опити за телефонни измами, свързани с „Коронавирус“! Не се поддавайте на паника при измамни обаждания с искане на пари за лечение на „заразени Ваши близки и роднини“. При подобни обаждания запазете спокойствие и първо звъннете в МВР, а след това на близките си, за да се уверите, че са добре!
-ОДМВР-Смолян  предприема всички необходими действия, за активно ограничение на разпространението на вируса: граждани, които нямат основателна причина да са извън домовете си, ще бъдат предупреждавани да се върнат в тях, дори е възможно да бъдат придружени от полицейски патрул до дома им с цел спазване на карантинния период.
- С полицейско присъствие ще осигуряваме ред, законност и спазване на извънредните мерки, за да опазим живота и здравето на хората! Защото тези рестрикции имат смисъл! Те са важни за това живота ни да може да продължи нормалния си ход след време. И за да го има този смисъл и в бъдеще, в този момент е нужна дисциплина, осъзнатост и позитивно мислене. Сега не е момент за критики и противопоставяне, че знаем всичко и разбираме всичко! Сега е нужно да сме тихи, спокойни и да спазваме правилата. От действията на всеки един нас като жители на Смолянска област – да стисне зъби и да си наложи самодисциплина и организация, като остане в дома си, зависи нашето утре. Нека проявим мъдрост като се адаптираме към обстоятелствата и запазим спокойствие.
24smolian.com




Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I