По разпореждане на директора на ОДМВР-Смолян са извършени множество проверки на територията на цялата областта с цел установяване на нарушения на приетите правила и мерки, издадени против разпространението на коронавирус, съобщиха от пресцентъра на полицията.
Установени са две лица, нарушили разпоредената от Здравната инспекция домашна карантина. При проверката е установено, че 51-годишна жена и 45 – годишен мъж от Смолян, завърнали се от Великобритания, нарушават предписаните правила и мерки, като  същите са установени в парка, в нарушение на карантината.
Напомняме на гражданите, че всички разпоредени мерки, касаещи предотвратяване разпространението на коронавируса, са задължителни. Както е регламентирано в чл.355 ал. 2 от НК, който по време на епидемия, пандемия или извънредно положение, наруши наредба, правила или мерки, издадени против разпространението или появяването на заразна болест по хората, се наказва с лишаване от свобода до пет години и глоба от десет до петдесет хиляди лева, посочват от Областната дирекция на МВР. 
Приканваме гражданите да спазват всички разпоредени правила и мерки за предотвратяване разпространението на коронавируса.Н ека бъдем отговорни към здравето си и здравето на нашите близки и приятели, допълниха от МВР.
24smolian.com



Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I