Първите четири случая на коронавирус в България и сред тях-един смъртен. 25% успеваемост на заразата в страната ни.
Така започна истерията.
След нея бе обявено извънредно положение. И още с опасните микрони смъртоносно заразяване…

***
Назад във времето, само за малко.
Полският водопроводчик е мъртъв, да живее българският тираджия!
По този начин бе описано в разни медии опасното родно емигрантско нашествие след влизането ни в ЕС.
Заплахата за Европа от нашата Родина. От която ще тръгнат новите хуни, евтин вариант, подбиващ ставките за труд. Дори картината на Ярослав Вешин „На нож“, онагледяваше дописките, но с текст „Яростен българин щурмува Европа със своите приятели тираджии“.
Френски евродепутат пък изтъкна тогава свръхвъзможностите на нашенци с „българинът, който яде два пъти в седмицата и спи по 4 часа на ден“. Сякаш генетично модифициран свръхчовек идва с цел да навреди на френския работник.
Те такива работи.

***
Нашенци, барабар останалите в ЕС от Източна Европа, бяха смятани за вируси. Които ще преработят техните хора. Тоест „онези“, развитите, с които уж сме равни. Идеологемите на ЕС отдавна рухнаха, чака се краха и на либералния и недъгав Съюз. Но за това има още малко време.
Вълната от емигранти трябваше още тогава да предизвика „Извънредно положение“ в Родината. Защото сигналната лампа би следвало да светне, че нещо се случва и то не е добро. Хората бягат, като от чума.
Вместо това-от траур в траур. Постоянно. Я язовир ще залее село, я влак ще изпепели населено място, я автобус ще се обърне заради калпава новооткрита магистрала.
И никаква промяна.
Първи четири случая на коронавирус и един с фатален край. Извънредно положение. В държавата, която периодично е в траур заради…
Четете по-късно темата на 24smolian.com:
Дезинфекция на съвестта и вирусът на простотията
24smolian.com
Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I