УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,
Преди 142  години в историята на България една дата става синоним на святата дума Свобода. Тази дума векове наред е раждала герои, мъченици и будители, които със слово и меч са творили историята. Със златни букви са изписвали категоричната воля на поробените – Свобода или смърт.
На 3 март отдаваме заслужена почит и на руския генерал Пьотр Черевин, който освобождава Райково и Пашмакли.
На 17 януари 1878 г. тържествено е посрещната Казашката кавалерийска бригада на генерала и в Устово се създава първото българско управление, работило до Берлинския договор, който ревизира сключения Сан-Стефански договор.
Мисията на Трети март е да ни сплотява и пречиства, затова изпитваме онази изконна обич към Отечеството, която ни прави горди българи. Този ден е не само тържествена дата, а и пътеводител към българските ценности, с които се открояваме в обединеното европейско семейство.
Нека да не забравяме да защитаваме всекидневно свободата си – като дух и мисъл, като воля и дело, като мъдрост и родолюбие.
Честит Национален празник, уважаеми съграждани!
НИКОЛАЙ МЕЛЕМОВ
КМЕТ НА ОБЩИНА СМОЛЯН


УВАЖАЕМИ ГРАЖДАНИ НА ОБЛАСТ СМОЛЯН,            
Честваме 142 години от възстановяването на Българската държава!
Освобождението на България след петвековно иго е основание за празник и национална гордост! Затова Трети март не е обикновена дата в календара, 03 март 1878 година е ден, изпълнен с дълбок смисъл и съдържание, както за историята, така и съдбоносен за бъдещето на страната и нацията ни!
Поколения българи се противопоставяха на османското подтисничество, даваха живота си в стремеж да запазят принадлежността си към българския народ, проляха кръвта си по бойните полета, за да извоюват Свободата –  така жадувана и постигната с много жертви и страдания! Но никой от тях не се замисли за цената и всеки беше готов да я плати в името на това българският род и родина да пребъдат! Защото те съзнаваха, че Свободата е ценност и действие, че за нея трябва да се полагат усилия! Получили я даром, дали осъзнаваме и ние стойността й днес!? Дали и ние сме готови да поемем отговорностите и дълга, които са обвързани с нея!?
Нека в днешния ден на национална гордост и почит към героите загърбим егоизма и се замислим как да потребяваме свободата си за постигане на национален просперитет и личностно израстване!
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!
НЕДЯЛКО СЛАВОВ,
Областен управител на област Смолян                            
                                                      



Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I