33 са установените случаи на коронавирус в Смолянска област. От тях 10 са излекувани, на болнично лечение са 13 души, а 8 са на домашно лечение, а двама души с придружаващи заболявания са починали. Медицинският персонал са четири човека, помощен персонал-двама души.
Това обяви областният управител Недялко Славов. Той даде разяснение за петте случая регистрирани по време на празниците. Те са на жена на 84 години от Смолян, 60-годишна от Смолян и 66-годишен мъж също от Смолян. Двама са от Неделино, които са се прибрали от Великобритания. Жената е настанена в МБАЛ-Смолян, а мъжът е под домашва карантина. Активно се търсят контактните лица. При новите случая се наблюдава различен първоизточник на заразяване, посочи областният управител. Мъжът и жената от Неделино са зарезени във Великобритания и са установени при влизането си в България.
24smolian.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I