Почетният консул на България в Демократична република Конго Теодора Игнатова дари 100 пакета храни за крайно нуждаещи се хора от община Смолян. Дарението прие кметът Николай Мелемов, който благодари на госпожа Игнатова, че се включи в хранителната банка на община Смолян в този изключително труден момент, който настъпи за много хора вследствие на пандемията с короновируса и предприетите мерки против разпространяването й.   
„Желанието ми е  в този момент, преди най-светлия християнски празник Великден, да достигнат тези пакети до Вашите съграждани. Смятам, че българинът е съпричастен и именно в такава криза може да покажем и на цяла Европа, че освен пример за спазване на мерките, сме и пример за хора, които имат отношение към най-уязвимите социални групи“, посочи почетният консул. Г-жа Игнатова уточни, че е взела  решение всички продукти да бъдат български, като някои са от местни производители. Пакетите  са били  приготвени и доставени от  склад за продукти в областния град.
„Смятам, че това е много важно в този момент. Въпреки, че не съм от Смолян се възхищавам на силния дух на родопчани, пленена съм от магията на Родопа планина и съм готова винаги да помагам с каквото мога. Подкрепям  идеята на община Смолян за хранителната  банка, която да подкрепя нуждаещите се в такъв тежък период“, допълни още почетният ни консул. Г-жа Игнатова е и председател на фондация "Докосни щастието" и допълни, че в дарението са се включили и нейни  приятели.
Тя призова хората да спазват стриктно мерките, както националните, така и на областния и общинския щаб. „На никого не е приятно, но се касае за човешки животи  и трябва да останем максимално отговорни и мобилизирани“, каза в заключение г-жа Игнатова.
24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I